Finansiera ditt event – Seniorrabatt, sponsor eller lån?

Att skapa ett event kräver mycket planering. Det är viktigt att man har koll på alla de delar som kommer att göra eventet riktigt minnesvärt. Ett vanligt missförstånd är att ett event bara kan arrangeras av ett företag eller en verksamhet. I de flesta fall är det också företag som ligger bakom det, men ett event kan egentligen skapas av precis vem som helst.

Så lyckas du med eventet
Att lyckas med ett event är inte alltid så enkelt som man kan tro. Till att börja med måste du se till att du har en tydlig bild av hur du vill att eventet ska se ut och vad du vill förmedla med det. Är det till exempel ett event för seniorer behöver du se till att eventet är anpassat till åldersgruppen. Att bjuda in äldre människor till ett event som är mer ungdomligt kommer inte att ge ett lika bra resultat.

När du har funderat på hur du vill att eventet ska se ut behöver du tänka på finansieringen. Har du ett företag kanske du har en bra budget där som du kan använda dig av, men i annat fall kan det vara en god idé att titta på företagslån eller sponsorer. Väljer du sponsorer behöver du se till att dessa lämpar sig för eventet i fråga.

Planera i god tid och ta hjälp av bra erbjudanden
Om du är ute i god tid med din eventplanering kommer det att bli mycket lättare för dig att få till ett riktigt bra event och du kommer också att ha mer tid på dig att fundera över finansieringen. Är du senior kan du till exempel använda dig av seniorrabatt på nätet för att hitta riktigt bra deals. Om eventet riktar sig till människor över 55 års ålder kanske du även kan få till ett bra samarbete med en sajt eller en hemsida som fokuserar på åldersgruppen.

Det vanligaste är dock att man använder sig av ett företagslån eller ett privatlån, beroende på om eventet är arbetsrelaterat eller privat. Med ett lån har du möjlighet att se till att du kan finansiera allt från lokal, eventuell mat och dryck och även material som inbjudningar eller program. Du kan även se till att hyra in en föreläsare till eventet. Just föreläsare har blivit otroligt populära att ha med och är mycket uppskattade av alla ålders- och yrkesgrupper.

Finansieringen av ett event är dock inte allt, men visst kommer det att hjälpa dig en bra bit på vägen. Kom ihåg att det också är viktigt att du som värd är närvarande under eventets gång och att du finns på plats för att hälsa kunder eller gäster välkomna, utbyta några ord och besvara frågor.