Så tar du emot dina gäster

Det spelar ingen roll om du ska hålla i en privat tillställning eller om du ska anordna ett företagsevent. Som värd har du ändå en mycket viktig uppgift. Visst är det du som ser till att det finns mat och dryck på borden, men det är också du som kommer att se till så att alla hälsas välkomna och att alla gäster har det bra.

Har du varit värd ett flertal gånger tidigare har du säkerligen redan koll på en hel del, men ska du vara värd för första gången kan det vara bra med lite extra stöd i ryggsäcken. Som värd eller värdinna är det nämligen du som kommer att ta emot varje person som kliver över tröskeln och vi vet ju alla hur viktigt första intrycket är.

1. Se till att du hälsar på varje person individuellt och att du dessutom tar i hand. Gör dock hälsningen kort, men varm, och låt sedan gästerna kliva på. Du kommer att ha många att hälsa välkommen.

2. Dina gäster eller kunder är där för att du har bjudit in dem. De är alltså dina gäster och ska således inte behöva leta upp dig som värd. Se till att det är du som möter dem innan.

3. Majoriteten av alla event erbjuder mat och dryck. Innan maten serveras eller ställs fram är det dock rekommenderat att erbjuda sina gäster en välkomstdryck.

4. Alla är inte lika sociala av sig. Om du märker att någon har svårt att vara delaktig i ett samtal – hjälp till!