Ordna ett framgånsgrikt företagsevent

Oavsett vilken typ av event som du ska ordna är planering a och o. Det är viktigt att i god tid börja med förberedelserna och planeringen. Då ökar du chanserna att skapa ett oförglömligt event. Ett viktigt inslag på ett event är mat och dryck. Om gästerna serveras riktigt bra mat eller tilltugg kan hela eventet nå nya höjder. För att kunna leverera mat av hög klass till eventets gäster är det en bra idé att ta hjälp av catering Stockholm som använder förstklassiga råvaror. När du anlitar catering i Stockholm är det möjligt att beställa mingelmat, buffé, middag, sallader, streetfood och mycket annat.

Förberedelser är grunden för eventet

Ett tips är att utforska det breda utbudet av mat för att hitta det som passar eventet. Alla evenemang är olika och behöver därför olika lösningar för allt från mat till program. För att verkligen göra ett event minnesvärt är det betydelsefullt att tänka till på alla plan för att det ska sticka ut. Upplevelsen är grunden för att eventet ska bli något deltagarna sent glömmer. Gästerna minns ofta små detaljer från event, vilket gör att allt måste fungera. Lämna inget åt slumpen utan tänk igenom och försök att förutse olika scenarion för att det inte ska uppstå problem eller kaosartade situationer.

Ett event bör ha ett syfte

Att arrangera ett företagsevent är ett ypperligt tillfälle att kunna föra en dialog med olika parter. Det är även möjligt att presentera en ny tjänst eller produkt alternativt en framtida aktivitet. Det finns olika syften med att ordna ett företagsevent. För att lyckas är det därför betydelsefullt att redan från början fastställa syftet med hela tillställningen. Att även sätta upp mål som följs upp efter eventet är en viktig del.

Överraska gästerna

För ett riktigt bra event är ett tips att försöka överraska. Håll fötterna på jorden men försök att inte vara för anspråkslös. För att överraska deltagarna på eventet är det viktigt att fastställa eventets målgrupp i ett tidigt stadium av planeringen. Lär känna målgruppen och forma sedan aktiviteterna och programmet efter personerna som är inbjudna. Ju mer du känner målgruppen desto lättare är det att introducera olika överraskningar. Det är ofta en överraskning som en gäst kommer ihåg en lång tid efter eventet.

Lägg energi på inbjudan

Inbjudan är det första intrycket deltagaren får av eventet. Därför behöver inbjudan vara väl genomarbetad. Det är en fördel om inbjudan innehåller tydliga instruktioner om hur gästen ska göra för att anmäla sig till eventet. Det ska vara enkelt för en deltagare att anmäla sig. Ett tips är att använda en anmälningsplattform som skickar ut en bekräftelse på anmälan direkt efter att den är genomförd. Att skicka med programmet i inbjudan kan också vara en bra idé.