Finansiera ditt företagsevent

Att hålla i ett event är väldigt spännande. Det är mycket som ska vara på plats och det är mycket som ska planeras. Själva planeringen är vanligtvis den både tuffaste och roligaste delen. Här får ditt drömevent bli verklighet, eller?

Som många företagare redan är medvetna om så är ett event ett utmärkt sätt att knyta nya kontakter och marknadsföra sin verksamhet, men för att ett event ska bli riktigt lyckat så krävs det en bra budget. Det är inte alltid som företagets egna marknadsföringsbudget kommer vara tillräcklig. Speciellt inte om du är ägare till ett mindre företag. I dessa fall, och naturligtvis även för större företag, kan man välja att finansiera företagseventet med hjälp av ett lån.

Så fungerar ett företagslån

På marknaden idag erbjuds det mängder av olika typer av lån. Det finns privatlån där du kan använda pengarna till vad som helst och det finns även bolån där pengarna går till att investera i en bostad. Sedan finns det även företagslån, men begreppet företagslån är i många fall mycket bredare än andra låneformer. Du kan ansöka om ett företagslån för att du ska starta upp en ny verksamhet, för att företaget behöver mer kapital, men även för att du vill anordna ett företagsevent och på så sätt få in nya kunder.

Ett företagslån är specifikt framtaget för företagare, men till skillnad från privatlånet så kommer det att krävas mycket mer. Du behöver t.ex. via för banken eller långivaren som erbjuder lånet att ditt företaget har bra intäkter och du ska även kunna redovisa ett gott bokslut.

Att ansöka

Du ansöker enklaste och snabbast om ett företagslån med hjälp av internet. Här är det dessutom kostnadsfritt att ansöka och du kan även jämföra lån för att få fram den bästa dealen för dig, ändamålet och företaget. Du fyller i hur mycket pengar det är som du vill låna och lämnar därefter uppgifter om ditt företag. Eftersom många företagslån är väldigt stora så kan banken i fråga kräva in kompletterande uppgifter innan ett beslut tas.

Ska du använda pengarna för att finansiera ditt event så se till att ansöka i god tid. Kom ihåg att dina inbjudningar till eventet bör skickas ut redan två månader i förväg för att säkerställa att så många som möjligt kan komma. Ansök därför 3-4 månader i förväg.