Rätt kläder till företagseventet – vi har tipsen!

Företagsevent har alltid varit mycket populärt och ett bra sätt att bygga en starkare ”vi-känsla” på arbetsplatsen. På senare år har företagseventen dock blivit allt fler och tillsammans firar man både midsommar, julbord eller milstolpar i företaget. Målet med en företagsfest är vanligtvis att se till så att alla har roligt och får en chans att umgås med varandra utför arbetstiderna. Det är en mycket stor skillnad på att umgås på fritiden och att umgås i lunchrummet på rasten.

Att det finns gott om företagsevent och fester är det således inget snack om. Vissa företag anordnar tillställningar för sina anställda mer regelbundet än andra, men gemensamt för alla är att du måste tänka på vilka samtalsämnen du för, vad du säger och hur du konsumerar eventuell alkohol som serveras. Som om detta inte vore nog behöver du även fundera på valet av kläder och det är just det som vi ska fokusera på här!

Gör ett bra intryck

Även om du står dina arbetskollegor nära är de inte dina privata vänner som du umgås med och därför gäller det att tänka till lite extra när du ska välja kläder. På ett företagsevent kan det dessutom finnas kunder och samarbetspartners på plats och då behöver du ta hänsyn till detta och göra ett bra intryck. Lämna således den korta, glittriga klänningen hemma och skippa jeansen med mål eller skjortan med favoritbandets slogan på. Välj istället högkvalitativa och stilrena kläder som får dig att se sofistikerad och professionell ut. Har du inget som passar i garderoben kan du med fördel shoppa på NA-KD där både herrmode och dammode finns tillgängligt med snabb leverans.

Så ska du tänka

Vad är det då för kläder som anses professionella och hur vet man att man väljer rätt? Ja, det är naturligtvis en väldigt svår fråga, eftersom alla har en egen stil och personlig smak. Här rekommenderar vi att du piffar upp dig lite mer än till vardags när du bara ska in på kontoret och sätta dig ner framför din dator, men att du fortfarande kommer ihåg att det inte är ett disko som du ska närvara på. Är det en julfest kan du mer än gärna addera lite glitter och finare smycken. Även färger av alla dess slag går bra. Ska du däremot på ett företagsevent där samarbetspartners ska närvara är det bättre med ett mer diskret klädval.

Ett stort ”nej” är dock att välja kläder som är smutsiga eller som det är hål i. Det spelar ingen roll om hålen är tänkta att vara där, t.ex. på jeans, utan helt och rent är det som gäller. Om du har detta som utgångspunkt har du kommit en bra bit på vägen!