Starta eget och arrangera ett event med bilar

Funderar du på att starta eget som bilförsäljare? I så fall måste du visa upp företaget och ett effektivt sätt att göra det är genom ett event. Använd eventet som en form av marknadsföring och visa upp några av bilarna i ditt sortiment för att väcka ett intresse.

Starta eget – bli bilförsäljare

Att bli en egen företagare kräver ett stort ansvar och engagemang för att få verksamheten att fungera. Det krävs att man är kapabel att viga mycket tid och energi på verksamheten, speciellt i början. Men om du tror att du har vad som krävs för att starta eget har du inget att förlora.

Om det är bilar som är din stora passion så kan du bli en bilförsäljare. Gå gärna in på Holmgrens Bil för att se hur de jobbar och få lite inspiration. Sedan är det bara att börja planera för hur du ska gå tillväga för att bedriva verksamheten på bästa sätt.

Ordna ett event för företaget

Det är många företag som använder sig av event för att visa upp sig och få möta kunder fysiskt på ett avslappnat sätt. Därför kan ett event vara ett perfekt sätt att starta igång verksamheten på. Då får du möjlighet att möta kunder och stifta bekantskaper på ett sätt som inte hade varit möjligt annars. Men eventet bör fungera som en form av marknadsföring, så se till att du planerar eventet utifrån det. Utgå gärna ifrån din budget när du ska planera för eventet och lägg pengarna på rätt saker.

När eventet är över kan det vara bra att hitta fler sätt att marknadsföra sig på. Kanske kan du annonsera i lokaltidningen eller köpa skyltar och flaggor med företagets namn på. Men även i det fallet bör din budget få bestämma vad som bör göras. Dock kan du ta ett litet lån om du inte har några pengar alls för marknadsföring.