Fira genom att arrangera ett event

Om du har en anledning till att fira något är ett event ett bra sätt att göra det på. Du kan fira att det går bra för ditt favorit fotbollslag, att du fått barn, att du fyllt år, gått i pension eller har fått ett nytt jobb. Att dela din glädje genom att bjuda in till ett event är som ordspråket säger, delad glädje är dubbel glädje!

Det här inlägget är fylld av tips på hur du bäst arrangerar ett event där syftet är att du ska fira dig själv eller någon annan.

Hemlis eller offentligt?

När du ska arrangera ett event är det första du ska tänka på om du vill att det ska vara en hemlighet eller offentligt. Med det menar vi att du kan gå ut med varför du ska ha ditt event, men det kan också vara en kul grej att få dina gäster att tro att det är en vanlig fest men så visar det sig att du berättar att du har fått ett jobb utomlands eller väntar barn.

En annan sak som kan vara bra att tänka på när du ska arrangera ett event är om det ska vara ett event dit alla får komma eller om det ska vara ett slutet sällskap. Om du vill ha koll på vilka som kommer kanske du inte ska dela eventet för alla dina vänner och deras vänner på till exempel Facebook.

Vad ska serveras?

Ett klassiskt sätt för att fira något är att bjuda dina gäster på en tårta. Tårtor används både på bröllop, dop och födelsedagsfester. Om du tycker om att baka och är duktig på det kan du baka din egna tårta. Men om du vill ha hjälp kan du beställa en tårta på ett konditori. Du kan också använda dig av dintarta.se som är ett företag som dekorerar tårtor efter dina önskningar. Förutom tårta kan du på ditt event servera godsaker. Till exempel olika bakverk, godis och snacks.

Du kan också välja att servera mat på ditt event. Vanligast är att du använder dig av en cateringfirma. Det kan vara plockmat eller hela trerättersmiddagar. Du bestämmer själv vilken mat som ska serveras på ditt event.

Likt mat och godsaker är det också helt upp till dig vilken sorts dryck som ska serveras på ditt event. På en del mindre event får gästerna ta med sig egen dryck om det vankas alkohol. Medan på andra event hyr man in en bartender dit gästerna kan gå för att få den dryck de vill ha.

Aktiviteter

För att liva upp stämningen på ett event är det alltid kul med någon sorts aktivitet. Ett säkert kort på event är musikquiz. Gästerna kan delas in i lag eller spela individuellt och du håller i ett quiz med introtävlingar och frågor om musik. Om ditt event sker utomhus på sommaren kan det vara roligt med typiska sommarlekar och spel som kubb och brännboll.

En annan något mer långsam aktivitet är tipsrundan. Då sätter du upp frågor längs det område eller lokal ditt event sker och låter dina gäster gå i grupp och svara på frågor.