3 sätt att investera i events

För företagare är event en fantastisk möjlighet att träffa och interagera med kunder på ett mer personligt plan. Dock är det mycket lättare att ha en idé för ett fantastiskt event än att förverkliga idén, eftersom du behöver pengar. Låt dig inte bli skrämd av hur du ska finansiera dina event då det finns många sätt att göra detta på; Lånakuten. Du kan alltid välja en av dessa effektiva metoder eller en kombination för säkra de pengar du behöver. Innan du bekostar ett event bör du naturligtvis räkna ut kostnaderna för ditt event och hur mycket du beräknar att tjäna på det. Här presenteras tre effektiva finansieringsmöjligheter, vilka är följande:

  • Crowdfunding
  • Snabblån
  • Sponsring

Läs vidare för att se närmare på dessa metoder!

Topp 3 sätt att finansiera ditt event

1. Crowdfunding. Tillkomsten av plattformar för crowfunding har gjort det avsevärt lättare för företag att finansiera projekt. På så vis kan du mycket lättare arrangera event om du har tid att vänta på att pengarna når insamlingsmålet. Denna metod har fördelen att vara riskfri för alla deltagare och även för dig och ditt företag. Kom ihåg att trots att processen är enkel så är det inte alltid lätt att hitta finansiärer. Du måste därför marknadsföra din kampanj och sprida ordet om den på sociala medier. Crowdfunding är därför ett idealiskt alternativ om du söker en finansieringsmetod som är säker och kräver lite mer engagemang från dig.

2. Snabblån. Jämfört med andra alternativ är snabblån utan tvekan det snabbaste sättet att få tillgång till en stor mängd kapital. Inte sällan händer det att företag inte kvalificerar sig för alla typer av lån och därför är snabblån en utmärkt lösning. Detta sker vanligtvis när företag är nystartade och under den inledande tillväxtfasen. Snabblån är därför det enklaste sättet att få tillräckliga medel för att investera i event. Hos Lånakuten hittar du 30 olika långivare som låter dig ta snabblån på mellan 1 000 och 50 000 kronor. Snabblån är också en utmärkt lösning om ditt företag är redo att utöka sin verksamhet för att påskynda framgången. Naturligtvis måste du vara säker på att du använder medlen för att generera mer vinster än vad lånet kostar. Detta kan mer än tillräckligt täcka dina lånekostnader.

3. Sponsring. Ett mycket effektivt sätt att finansiera dina event eller delar av dem är genom sponsring. Faktum är att sponsring används av allra flesta event. Kom ihåg att sponsorer vill veta saker om ditt kommande event, exempelvis hur många som kommer att delta och var det äger rum. Beroende på vilken typ av av event du vill arrangera kommer du locka olika typer av sponsorer. Sannolikt kommer det vara nödvändigt att finansiera en del av ditt event från din egen sida. Det är först när folk har börjat anmäla sig till ditt event som du kan börja ta kontakt med sponsorer på allvar. Då kan du tydligt visa på vilka fantastiska fördelar som ditt event kan erbjuda sponsorerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.