Ska man låna pengar till bröllop och privata event?

Ett bröllop eller en större födelsedag (till exempel 50-årsfest) är ett speciellt event som många vill fira riktigt ordentligt. Även om man försöker hålla det ganska enkelt så är det lätt att kostnaderna springer iväg. Många sparar i flera år för att ha råd med en sådan fest men om man inte har den möjligheten går det även att ta ett lån. Idag finns det många seriösa långivare med bra avtal som betalar ut pengar redan nästkommande vardag.

Om man inte har någon inkomst

Även om man inte har någon inkomst kan man många gånger vilja arrangera ett bröllop eller större fest i alla fall. Det finns vissa långivare som erbjuder ett lån utan inkomst om du uppfyller de övriga kraven. Dessa brukar omfatta att du inte ska ha några ärenden eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Du brukar även få en högre ränta än om du hade haft en inkomst. När det kommer till snabblån behöver man normalt inte uppge vad pengarna ska användas till utan långivaren kollar främst på din återbetalningsförmåga och andra förutsättningar. Är ni dessutom två som ansöker om lånet ökar möjligheten att få det beviljat. Kom ihåg att det aldrig är meningen att du ska hamna hos Kronofogden för att kunna arrangera en fest. Men handlar det om en situation där du vet att du kommer få jobb i framtiden kan det absolut vara en lösning. Tänk på att jämföra olika lån för att vara säker på att du får de bästa villkoren.

Be om hjälp från vänner och familj

Förutom att ta ett så snabblån kan du även be vänner och familj om hjälp. En kombination av ett snabblån och ett lån från en nära familj eller vän kan vara precis den summan som behövs för att kunna finansiera ditt privata event. Tänk på att göra upp en plan som båda parter är med på och se till att ni litar på varandra. Man vill inte riskera att skapa sig ovänner i samband med ett bröllop bara för att man inte var på det klara med vilka regler som skulle gälla för lånet.